Community Supported Agriculture: An alternative local food system

Community Supported Agriculture

An alternative local food system

Petra van de Kop, Klaas Nijhof, Henk Kloen en Arnoud Braun
LEISA Magazine 24.1, maart 2008

Download het artikel >

Beschrijving: community supported agriculture is een vorm van samenwerking tussen consument en producent. Dit artikel beschrijft de ervaring van de Nieuwe Ronde in Wageningen. Deze zelfoogsttuin kent een andere vorm van organisatie dan in de land- en tuinbouw gewoon is: alle klanten zijn lid van de vereniging. De leden kennen tuin en tuinders. Ze kunnen meedenken over teelttechnische-, financiële- en beleidsaspekten van het bedrijf, helpen soms vrijwillig met het tuinwerk en er is de mogelijheid om op het land dingen te organiseren.Consumenten betalen jaarlijks een bijdrage of lidmaatschap om de kosten van het het landbouwbedrijf te kunnen dekken. In ruil krijgen ze een deel van de opbrengst.

Andere publicaties:

Hoofdstuk in het boek “Gezichten Spreken”

ARTIKEL: Generatief Leiderschap in Teams & Groepen

INTERVIEW: Zorg & Groen een kansrijke combinatie voor gemeenten

ARTIKEL: Geboortezorg systemisch onderzocht

HELLINGER MAGAZINE 2015: systemisch werken is overal

Dutch City Network feeds innovation of urban agriculture

ARTIKEL: Maatschappelijke Opstellingen rond Voedsel & Stadslandbouw

ARTIKEL: Systemisch werken binnen plattelandsontwikkeling

BOEK: Ik maak het Verschil!

BROCHURE: Naar een behapbaar voedselbeleid

BROCHURE: Naar een behapbaar voedselbeleid
Menu