Even voorstellen

Ik ben Petra van de Kop

eigenaar van Kop & Co
Ik begeleid mensen, organisaties en netwerken met vragen over leiderschap, loopbaan, samenwerken en duurzame vernieuwing. De natuur is voor mij een belangrijke inspiratiebron waar ik dankbaar mee werk in coaching en maatwerktrajecten.
LinkedIn

Als kind wilde ik boswachter worden of boer. Mijn liefde voor natuur bracht me bij de Landbouwuniversiteit Wageningen. Ik studeerde Cum Laude af in “Duurzame landgebruikssystemen”.

Tijdens mijn werk als adviseur voor diverse organisaties in binnen- en buitenland ontdekte ik dat ik vooral de buitenkant van duurzaamheid had leren analyseren. Ik zag regelmatig hoe mensen en projecten stuk liepen. Omdat mensen hun kwaliteiten niet in konden zetten, of samenwerking niet lukte. En zelf liep ik ook vast. Er was iets anders nodig…

Er volgende een periode van persoonlijke ontwikkeling.  Het werd me duidelijk dat duurzaamheid voor mij gaat over de kwaliteit van relaties: met jezelf, met de mensen om je heen, en met je omgeving, de natuur. Je eigen natuur dus ook.

Ik volgde diverse opleidingen op het gebied van coaching, systemisch werk, Theory U, generatief Leiderschap, Mindfulness en Storytelling. Dat heeft mijn manier van waarnemen verdiept en mij handvatten gegeven om op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau te werken.

In 2010 besloot ik mijn hart te volgen en richtte ik mijn eigen bedrijf op. Vanuit het verlangen om mensen te helpen om in contact te komen met wie ze in de kern zijn en van daaruit samen te werken en te leven. Zodat je doet waar je zelf en je omgeving en de wereld energie van krijgt.

Mensen die met mij gewerkt hebben ervaren mij als een betrokken coach, met een sterk en zuiver gevoel voor wat er speelt in de situatie. Ik ben in staat om op rustige wijze, in verbinding met alles wat er is, tot de kern te komen en deze helder en herkenbaar te maken.

Kenmerkend voor mij: enthousiast, natuurlijk, invoelend, analytisch, groter geheel zien, veiligheid, verbinding, leren, ontwikkelen, creatief.

Ik ben geboren in 1972. Ik ben getrouwd en we hebben drie kinderen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Ik loop graag door de natuur, soms met een camera. En geniet ervan om verse groenten te oogsten op een prachtige akker bij ons in de buurt. Buiten kom ik tot mijzelf, laad ik op en vind ik nieuwe inspiratie. Ook beoefen ik Chi Kung en Mindfulness.

Originality consists of returning to the origin. Thus, originality means returning, through one’s resources, to the simplicity of the early solutions.

– Antonio Gaudi

Benieuwd wat KOP & Co voor u kan betekenen?

Ik geef u graag persoonlijke uitleg. Bel of mail voor een verkennend gesprek.

Menu