Drie jaar geleden hadden wij, Ria Allewijn en ik, een droom: samen Systemisch Werk verder de wereld inbrengen. We droomden van een werkplaats waar mensen met elkaar kunnen leren, ontdekken, samen zoeken. Een lab voor vernieuwing voor mensen, organisaties en maatschappelijke vragen. Een plek waar we onder het maaiveld aansluiten op de onderstroom. Zichtbaar maken wat zichtbaar wil worden….

Die droom is werkelijkheid geworden! Systeemkracht is zo’n plek geworden. Samen was het leuker dan alleen, zagen en leerden we meer. En voelde het ook sterker dan alleen. We zijn super dankbaar voor alle mooie mensen, momenten, reizen, verhalen, ervaringen, inzichten, inspiratie, groei en ontwikkeling. Voor de fijne werkplek bij Werk aan ’t Spoel en het lekkere eten van de Veldkeuken.

En onlangs merkten we dat 1+1 geen 3 meer is en we snapten niet goed waarom. Tot we ons een les van Jan Jacob Stam herinnerden. Hij leerde ons over Chronos en Kairos, uit de Griekse Oudheid. Chronos staat voor de kloktijd, plannen, rechtlijnig denken. Kairos voor het juiste moment. Voor beweging en vernieuwing. De bestemming van onze samenwerking was bereikt. We gebruiken dagelijks systemisch werk en opstellingen in organisaties. En we hebben bijgedragen aan elkaars groei als opsteller. Het is tijd voor een nieuwe fase. Soms moet je moeite doen om naar Kairos te luisteren. Natuurlijk deed het ook zeer om iets wat ons dierbaar was vrij te laten. Maar we merken dat dit ons beide ruimte geeft om verder te gaan met vernieuwing en ontwikkeling. Ieder op onze eigen manier, maar mét dat wat we elkaar ‘gegeven’ hebben.

Ria gaat zich helemaal richten op haar werk in Raaf & Koekoek. En de activiteiten van Systeemkracht zijn een onderdeel geworden van KOP & Co. Petra zal regelmatig de Workshops Werk & Toekomst en ZZP Een Hele Onderneming blijven organiseren. En de jaarlijkse retraite blijven we samen organiseren. Om regelmatig ruimte te maken voor Kairos. We zijn dankbaar voor deze mooie ervaring in hoe iets beëindigen weer ruimte geeft voor nieuwe groei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.