Buiten vriest het en is ook de lente aan het ontwaken.Sneeuwklokjes bloeien, de dagen lengen en je hoort de vogels weer meer fluiten. September lijkt nog ver weg . Ik leg je uit waarom we juist dan altijd de jaarlijkse nazomerretraite in de Spaanse Pyreneeën organiseren.

De zomervakantie is dan voorbij. Je werkagenda vult zich en privé zijn er voor velen weer schoolroosters en sportactiviteiten om rekening mee te houden. Het lijkt of alles weer in de opstartfase zit. Tegelijk wordt het in de natuur dan juist stiller: de dagen worden korter, het licht lager en de eerste bladeren beginnen te kleuren en het is ook letterlijk stiller buiten. De tijd van naar buiten gerichte groei die nu aan het beginnen is, is dan in de natuur weer even voorbij. De gewassen rijpen af: de groei van de lente en zomer consolideert en de natuur maakt zich op voor het volgende seizoen.

Het is daarom ook de ideale tijd om ook persoonlijk de balans op te maken. Om te kijken hoe jouw oogst van het afgelopen jaar eruit ziet en welke lessen je kunt leren. Om een nieuwe balans te vinden tussen beweging en rust. Tussen uitwisseling en zorgen voor jezelf. Tussen doen en zijn. Zodat je kiel weer dieper komt  te liggen en je veerkrachtiger in de wereld komt te staan.

Daarom organiseren we eind september altijd deze nazomer-retraite in de Spaanse Pyreneeën. In een prachtige rustige omgeving heb je alle tijd en aandacht voor jezelf. Het programma biedt qigong, meditatie, opstellingen en een natuursolo. En vooral veel open tijd, die je zelf kunt invullen.

Kom het proberen, kom het ervaren!  www.kopenco.nl/retraite

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.