Ken je dat? Dat sommige dingen zich niet laten plannen? Zo ging het deze keer met de Workshop Werk & Toekomst die ik deze week heb verplaatst naar 9 mei 2017. “Je lijkt Herman Finkers wel zei iemand: je verschuift de Workshop Werk & Toekomst naar de toekomst!”

Er gebeurde deze keer van alles in de aanloop naar deze workshop. Eerst veranderde mijn vaste trainingslocatie in Culemborg van eigenaar en moest ik op zoek naar een nieuwe workshop locatie. En vervolgens maakten twee deelnemers kenbaar dat april voor hen niet handig was. Vroeger was ik dan heel hard gaan werken om mijn plannen – al was het tegen de stroom in – toch allemaal voor elkaar te krijgen. Maar inmiddels heb ik geleerd te kijken naar wat zich aandient en daar veel meer op in te spelen.

Omgaan met onderzekerheid: het thema voor de workshop lijkt al in de lucht. In de huidige tijd verandert veel. Bedrijven en organisaties zoeken hoe zij daar op een goede manier op in kunnen spelen. Wat vraagt dat van jou? Hoe kom jij onzekerheid tegen in je werk? En wat vraagt dat van jouw persoonlijke leiderschap? Hoe draag jij bij aan de bedoeling op een manier die jou en je organisatie energie geven? Of hoe werk of onderneem je (weer) met meer plezier en effectiviteit? Of hoe vind je een nieuwe plek in dit dynamische speelveld?

Tijdens de Workshop Werk & Toekomst verken je met een systemische blik en organisatie- en/of loopbaanopstellingen de vraag die jou in je werk of loopbaan op dit moment bezighoudt. Je leert hoe je systemisch kunt kijken naar jouw vragen rond werk en toekomst. Je staat stil bij je wens of verlangen en verkent hoe de ‘systemische oerkrachten’ van invloed zijn op jouw vraagstuk.

En, op speciaal verzoek, ontdek je deze dag hoe je vanuit drie plekken kunt sturen (en om kunt gaan met onzekerheid):

  • Sturen vanuit de geplande toekomst: met aandacht en spierkracht
  • Sturen vanuit het verleden: loslaten én benutten van potentieel
  • Sturen vanuit de toekomst die op ons afkomt: centreren en laten ontstaan

Het resultaat van deze workshop? Na afloop heb je zicht op dieper liggende patronen en dynamieken die meespelen in je vraag en handvatten ontdekt voor meer flow in je werk.

Lees meer over de Workshop Werk & Toekomst. En heb je vragen? Neem dan gerust contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.