Samen met Arja Nobel doe ik dit najaar een verkenning voor de Gemeente Rotterdam. De achterliggende vraag is: wat kunnen zorg & groen voor elkaar en voor de inwoners van Rotterdam betekenen? En wat kunnen we doen om dit op termijn te borgen in beleid en uitvoering??

Als onderdeel van deze verkenning organiseerden we op 9 oktober 2014 een fietstocht. Met Rotterdamse ambtenaren gingen we langs groene initiatieven in de buurt van Marconiplein: Voedseltuin, Dakpark en Uit je Eigen Stad. Met elkaar hebben we opgedaan: hoe kan in Rotterdam groen nog meer gebruikt worden voor gezondheid en welzijn van mensen?

Er zijn de afgelopen jaren diverse (wetenschappelijke) rapporten verschenen over de potenties van groen voor welzijn en gezondheid. Groen is Vitamine G. Mensen in een ziekenhuis in het groen genezen sneller, mensen die samen in de tuin werken voelen zich beter en dat heeft effecten op gezondheid. Samen werken in het groen verbetert de sociale cohesie en kan ook bijdragen aan zingeving. Toch is deze kennis nog bij veel mensen onbekend. Voor een aantal ambtenaren ging het onderwerp leven tijdens deze fietstocht. Ga naar buiten om de kracht van groen te ontdekken! Haal een frisse neus tussen alle zorgen om de zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.