…. maar evenwicht in bewegingen

Deze tekst stond gisteren op de Coachkalender van Marijke Lingsma. Vandaag toen ik een stuk over de Veluwe fietste kwam het zinnetje weer op. Grappig, juist de beweging gaf me op dat moment rust. Als ik zo fiets of wandel door de natuur dan kom ik tot mijzelf en laad ik op. Dingen vallen op zijn plek, en ik krijg nieuwe ideeën. Het borrelt en bruist. En tegelijk voelt het als rust. Het gaat vanzelf. Het geeft energie.

Maar als ik soms een tijdje te veel hooi op mijn vork heb genomen, dan wil ik soms ook alleen nog maar rust. Maar niet dat ik dan automatisch de hei op ga. Ik denk dan: ” ik wil even helemaal niks”. En ik kom dan ook tot niks. Ik hang op de bank, blijf bezig met allerlei dagelijkse dingetjes die nog ´moeten´ en mijn hoofd blijft maar doorgaan. Het geeft me alles behalve rust!

Gelukkig ken ik inmiddels de ´uitknop´ van mijn automatische piloot….  Ik weet inmiddels heel goed dat bewegen, buiten zijn, de grond weer onder mijn voeten voelen, het landschap met al mijn zintuigen in mij opnemen,  mij allemaal rust geven. Vreemd .. en dat zoek ik dat dus niet vanzelf op…  Soms moet ik dan streng voor mijzelf zijn om dat wat ik het liefste doe en wat me goed doet, ook te doen. Dat gaat niet vanzelf.

Herkenbaar?  Ben jij van nature enthousiast en initiatiefrijk, maar pak je regelmatig zoveel op dat je leegloopt? Of ben je betrouwbaar en verantwoordelijk, maar neem je zoveel verantwoordelijkheid dat je dingen van anderen overneemt?  Vaak zeggen mensen in mijn praktijk dan: ´ik moet maar wat minder enthousiast zijn´ of ´ze zoeken het maar uit, ik doe het niet meer´.  Maar ook dat kost energie.

De workshop ‘De Kunst van het Kiezen’ geeft je handvatten. In deze 2-daagse workshop sta je stil bij de oorzaak waardoor je blijft hangen in een automatisch patroon. De workshop geeft je de gelegenheid naar de kwestie te kijken waar je mee zit en helpt je er doelgericht mee om te gaan. Je kijkt naar je dagelijkse werkelijkheid en zoekt uit wat je tegenhoudt om je wens of je doel te realiseren. Je ontdekt in de loop van de workshop hoe je er mee om kunt gaan. Je kijkt naar je zelf en naar jouw situatie. Wat zijn je kwaliteiten en valkuilen en wat doe je met deze kwaliteiten en valkuilen nu wel en niet? Hoe komt het dat zich in je leven steeds een aantal dezelfde dingen herhaalt terwijl je iets anders wilt? Heb je er zelf wel of geen invloed op?

Lees meer over de workshop ´De Kunst van het Kiezen´ >>

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.