Vanmorgen wandelde ik in de bossen bij Amerongen. Heerlijk het voorjaar overal om mij heen. Een gevoel van ruimte, levendigheid en stroming. Mijn oog viel op een boom. Grote dikke
wortels gevormd rond het hek van een begraafplaats, en dan daar die ene wortel die door het muurtje gebroken is.  Zijn eigen weg vond. De onverstoorbaarheid, de kracht van het samenwerken met je omgeving én je eigen weg gaan. Het waren allemaal dingen die dit beeld bij mij opriep.

Even verderop kwam ik een oude holle boom tegen. Ik klom erin en keek even door een opening naar buiten. Een grappige perspectiefwisseling, alsof ik de wereld evenvanuit de boom kon waarnemen.

In natuurcoaching werk ik veel met metaforen en symbolen. Dat wat je opvalt of raakt in de natuur roept ook vaak iets op over je eigen gedrag, ideeën, gezichtspunten, verlangens: over je  eigen innerlijk natuur. Symbolen maken je inzichten ook visueel. Dat werkt heel krachtig: het biedt een verankering waar je gemakkelijker naar terug kunt.

Voor mij zijn de seizoenen ook zo’n anker. Lente is de tijd van inspiratie en van energie, van ontkiemen, van zichtbaarheid en kwetsbaarheid. Het is een goede tijd om initiatieven in de wereld te zetten, zowel persoonlijk als in organisaties.

Welke kiemen zijn er in jouw leven?
Waar word je blij van, wat geeft je energie?
Wat wil zich van jou of door jou laten zien?

Ik wens je een heerlijk voorjaar toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.