Werken vanuit de bedoeling is in de praktijk nog niet zo gemakkelijk. Vanaf 10 december geef ik bij IVT Ontwikkeling de vierdaagse training Realiseren van de Bedoeling.

De bedoeling gaat over: waarom zijn we er als organisatie en voor wie. Wat is onze unieke bijdrage aan de klant en de samenleving? De bedoeling gaat ook over jou. Jouw persoonlijke bedoeling. Wanneer jij, je bedoeling en die van de organisatie samenkomen, dan stroomt het. Dan draag je bij en lever je jouw unieke bijdrage. Misschien ken het gevoel van flow wanneer jij, je passie en de wereld samenkomen. En misschien ken je ook de tegenkracht. In het Realiseren van de Bedoeling kom je beide tegen. Het is een proces van samen zoeken, een proces waarbij je de patronen van de organisatie én ieders individuele patronen tegenkomt: meewerkende en tegenwerkende.

In deze training ontdek je wat er bewust en onbewust meespeelt in het Realiseren van de Bedoeling, hoe je hier met elkaar over in contact kunt komen en wat jij kunt doen vanuit de rol waar je verantwoordelijk voor bent.

Je versterkt je vermogen om:

  • Mogelijkheden te zoeken met elkaar en energie te genereren
  • Bij te dragen aan vitaliteit vanuit de 4 bestaansvoorwaarden van organisaties
  • Echt te luisteren en verbindend te communiceren
  • Gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en mogelijkheden
  • Weerstand aan te kijken en waar mogelijk om te buigen naar kracht
  • Je denken en voelen gewaar te worden en gebruik te maken van je intuïtie
  • Jezelf leren vertrouwen en hulp leren vragen
  • Niets gek te vinden en je ingevingen leren volgen. 

Werkwijze

De werkwijze van IVT is er op gericht deelnemers bewust te laten worden hoe zij omgaan met zichzelf en met anderen binnen de werksituatie. Uitgangspunt is: leren door samen te zoeken en te doen! Open communiceren, eigen initiatief en verantwoordelijkheid nemen en samenwerken leer je niet uit een boekje. Je bent zelf belangrijk in het proces van leiding nemen en -geven. Hoe zet je jezelf zo helder en concreet mogelijk in? De focus wordt gelegd op de mens, de vraag/wens van de klant (cliënt, bewoner, burger, student) en op jouw idee om zo goed mogelijk een dienst te verlenen. We werken met het BLIM-model en het 6 stappenmodel, maar vooral ook met jouw intuïtie, authentieke kracht en ideeën.

Meer info

Heb je zin om mee te doen? Er zijn nog een paar plekken vrij. Meer informatie vind je op de website van IVT Ontwikkeling. Wil je meer weten? Neem dan gerust even contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.