Nog niet zo lang geleden liep ik langs het strand en werd ik me opeens gewaar dat ik schelpen aan het verzamelen was en bezig was met een idee voor een nieuw kunstwerk. Ik bedacht het niet, de schelpen en het idee vonden mij. Als vanzelf zat ik in een creatieproces. De beweging van de geest heet dat in systemisch werk. Flow, in het nu, in afstemming, vol in beweging en rust tegelijkertijd.
Nu, eind augustus, ben ik na een tijd van lummelen en lanterfanten, van veel buiten zijn in de natuur, weer aan het werk. Ik merk dat dat weer meer een beroep doet op mijn denken, mijn hoofd en mijn willen. Dat is een heel andere beweging: die  van het uitzetten van strategie, een plan en doelen, van het volgen van je wil. Ik ken die beweging ook goed en heb er altijd veel mee bereikt, maar het kan ook veel energie kosten. Vooral als dat gepaard gaat met nog een derde beweging: automatisch doen wat er van mij gevraagd wordt. Het appèl van het systeem volgen: van mijn gezin, van een vriend of vriendin, of een team of opdrachtgever. Als ik niet uitkijk ben ik dan voor ik het in de gaten heb bezig om andermans opgave te vervullen.

Herken jij deze verschillende bewegingen ook? En wil je er meer over leren en onderzoeken hoe ze van toepassing zijn op dit moment op jouw (professionele) leven? Of wat een goede balans voor je zou zijn in deze bewegingen? In deze systemische workshops experimenteren we ermee:

27-09-16   Systemische Onderzoeksdag Landbouw, Voedsel & Landgebruik
18-11-16   Workshop Werk & Toekomst
20-01-17   Workshop ZZP Een Hele Onderneming

Liever aan de slag in een individuele setting? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.