Eind vorig jaar interviewde ik Wout Veldstra van de Gemeente Groningen over ´maatschappelijke opstellingen´.  Wout heeft de afgelopen jaren een aantal opstellingen om te onderzoeken hoe hij lokale voedselketens en stadslandbouw in Groningen en Ommeland kan stimuleren. Ik was benieuwd wat die opstellingen nu voor hem in de praktijk betekenen. 

Het interview is deze week verschenen in het Magazine 2014 van het Bert Hellingerinstituut.

Download artikel>

Bekijk het hele magazine>

Belangstelling voor opstellingen rond maatschappelijke thema´s?

Vanuit Systeemkracht organiseer ik samen met Ria Allewijn regelmatig systemische workshops rond actuele thema´s. Met een systemische blik en opstellingen verkennen we vragen die de deelnemers bezig houden. Samen leren, experimenteren en ontdekken staat bij ons centraal. 

Op donderdag 18 september 2014 organiseren we een speciale Opstellingendag over Gemeenten & Stadslandbouw.

Tijdens deze systemische onderzoeksdag verkennen we met een ´systemische blik´ en organisatieopstellingen vragen van pionierende gemeenteambtenaren over het faciliteren van stadslandbouw in hun gemeente. Bijvoorbeeld:

  • Hoe krijg ik draagvlak voor mijn idee?
  • Weerstand: waar zit het, wat is het en hoe ga ik ermee om?
  • Hoe benut ik de creativiteit en innovatiekracht van burgers en bedrijven?
  • Hoe krijg ik mensen binnen mijn organisatie mee in deze verandering?
  • Wat is een goede plek voor mij in dit speelveld? Wat geeft de meeste kracht?

Tijdens deze dag onderzoeken we wat mogelijk in de weg staat, welke dynamieken spelen, waar hefbomen zitten voor verandering en waar beweging mogelijk is.

Lees meer op: www.systeemkracht.nu/stadslandbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.