Herfst, het is mijn lievelingstijd. De reusachtige pompoenen op de akker, de volheid in de natuur, het warme herfstlicht en de stilte. In de natuur is alles aan het bezinken. Ik blik dan altijd terug op wat de lente en de zomer mij en mijn omgeving dit jaar hebben gebracht. Deze keer deed ik dat op een prachtige plek in de Spaanse Pyreneeën, waar onze retraiteweek in teken van stond van “Kracht van Stilte & Natuur”.

De stilte en het alleen zijn in de natuur brengen mij bij mezelf en in contact met de stroom van alle leven. Er komt dan vaak een stroom van creativiteit en ideeën op gang die mij heel enthousiast maakt. Zoals in de letterlijke Griekse betekenis van enthousiasmós: een situatie waarin de menselijke geest is doordrongen van het heilige. Als ik dan niet oppas dan gaat dat enthousiasme er met mij vandoor en word ik meegezogen in de roes van opwinding. Gelukkig ken ik dat inmiddels en weet ik dat als ik die ideeën de rust van de winter geef, ze vanzelf tot bloei komen. Dat scheelt een hoop energie!

Heb jij behoefte om jouw balans op te maken of je leven en werk meer in afstemming te brengen met het natuurlijke ritme van de seizoenen? Deze herfst staat de 1-daagse Workshop Werk & Toekomst in teken van ‘de balans op maken’. Met een systemische blik verkennen deelnemers deze dag hun vragen rond werk en toekomst. Je staat stil bij je wens of verlangen en verkent hoe de ‘systemische oerkrachten’ van invloed zijn op jouw vraagstuk. Met behulp van systemische oefeningen en organisatie- en loopbaanopstellingen krijg je zicht op dieper liggende patronen en dynamieken en ga je op zoek naar flow.

Wil je meer weten? Lees meer over de Workshop Werk & Toekomst die op 18 november a.s. bij Werk aan ’t Spoel in Culemborg plaatsvindt.  Of neem gerust contact op.
NB: de nieuwe Jaarcyclus “Natuurlijk Leiderschap”, geïnspireerd op “leven en werken in het ritme van de seizoenen” start op donderdag 9 maart 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.